Aceste cornulete sunt nelipsite de pe masa de Craciun.Secretul lor este cum le impachetezi,daca nu respecti pasii de impachetare nu o sa iasa foite.
"Crema":
Osanza se da prin masina de tocat carne si se pune intr-un castron incapator.Peste osanza se pun 400 g faina si se framanta pana se incorporeaza toata faina.
Compozitia rezultata se imparte in 3 bucati mari si fiecare bucata in 3 bucati mici.Se lasa la rece.
Aluat:
Ouale si freaca cu zaharul,se adauga uleiul si se omogenizeaza.Amoniul  se stinge in otet si se adauga la oua.Pentru inceput se toarna un pahar  de apa minerala si faina.Punem atata apa cat sa incorporam toata faina  si sa obtinem un aluat elastic.La sfarsit se adauga aromele.Aluatul se imparte in 3 bucati.
Se ia o bucata de aluat si se intinde.
Se unge cu 1 bucata mica de osanza si se impacheteaza ca in imgine,daca impachetati gresit nu o sa mai aiba foite.
La fel se procedeaza si cu celelalte 2 bucati de aluat si cu cele 2  bucati mici de osanza.Procedeul se repeta de inca 2 ori la  fel,lasandu-le cate 10 minute la rece.
Dupa ce am impachetat fiecare bucata de aluat de 3 ori,o intindem pe  masa infainata.Taiem fasii de aluat si din acestea taiem dreptunghiuri  de marimi potrivite.
In mijlocul fiecarui dreptungi se pune gem sau rahat si se indoaie.
Cornuletele se aseaza pe hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit.
La inceput,primele 5-7 minute cuptorul se lasa la temperatura  maxima,apoi se da la minim si asa se tine pana se rumenesc cornuletele.
Se pudreaza cu zahar.
Din cantitatile de mai sus ies 3-4 tavi de aragaz.