Cornulețe cu scorțișoară

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 26 Feb 2013 | 3381 vizualizari

 

sunt atât de bune, pe cât sunt de interzise :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g osânză sau untură,
  • 150 g zahăr,
  • 1 ou,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 15 g praf de copt,
  • 1 linguriță cu vârf scorțișoară,
  • 1 lingură cacao,
  • 450 g făină,
  • un praf de sare,
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe cu scorțișoară:

Cernem făina într-un castron împreună cu cacao, scorțișoara și sarea. Osânza, pentru că asta am folosit eu, se freacă bine cu zahărul. Adăugăm oul și esența de vanilie și frecăm bine în continuare. Se adaugă praful de copt dizolvat cu o lingură apă. Amestecăm bine. Adăugăm amestecul de făină și frământăm bine până la omogenizare.

Aluatul rezultat l-am împărțit în două.

Am făcut 2 rulouri cu diametrul de 4 cm, pe care le-am tăiat în rondele de 1/2 cm. Fiecare bucățică am rulat-o între mâini și i-am dat forma unui cornuleț. Au ieșit în jur de 50 bucăți. Se pun într-o tavă neunsă și se dau la cuptor (preîncălzit) la 180 grade C pentru 15-18 minute. Se lasă la răcit în tavă, după care tăvălesc prin zahăr pudră ușor vanilat.

Minunate lângă un pahar cu lapte sau o ceașcă de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu scorțișoară" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]