Cornulețe cu scorțișoară

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 26 Feb 2013 | 3344 vizualizari

 

sunt atât de bune, pe cât sunt de interzise :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g osânză sau untură,
  • 150 g zahăr,
  • 1 ou,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 15 g praf de copt,
  • 1 linguriță cu vârf scorțișoară,
  • 1 lingură cacao,
  • 450 g făină,
  • un praf de sare,
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe cu scorțișoară:

Cernem făina într-un castron împreună cu cacao, scorțișoara și sarea. Osânza, pentru că asta am folosit eu, se freacă bine cu zahărul. Adăugăm oul și esența de vanilie și frecăm bine în continuare. Se adaugă praful de copt dizolvat cu o lingură apă. Amestecăm bine. Adăugăm amestecul de făină și frământăm bine până la omogenizare.

Aluatul rezultat l-am împărțit în două.

Am făcut 2 rulouri cu diametrul de 4 cm, pe care le-am tăiat în rondele de 1/2 cm. Fiecare bucățică am rulat-o între mâini și i-am dat forma unui cornuleț. Au ieșit în jur de 50 bucăți. Se pun într-o tavă neunsă și se dau la cuptor (preîncălzit) la 180 grade C pentru 15-18 minute. Se lasă la răcit în tavă, după care tăvălesc prin zahăr pudră ușor vanilat.

Minunate lângă un pahar cu lapte sau o ceașcă de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu scorțișoară" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]