Corioci

de BucatarialuiDodo in Dulciuri, 22 Dec 2010 | 5583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 250 g făină
  • 200 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri apă
  • Ingrediente bezea:
  • 3 albuşuri
  • 200 g zahăr pudră
  • Ingrediente cremă:
  • 25 g cacao
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri zahăr
  • 100 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corioci:

Se face un aluat din ingredientele de mai sus, se împarte în patru. Se întinde fiecare bucăţică în foaie subţire, apoi se taie cu un pahar mic. Se pun rondelele de aluat într-o tavă cu hârtie de copt. Se bat albuşurile cu zahărul pudră până se obţine o bezea, apoi cu o linguriţă punem puţină bezea pe fiecare cerc de aluat. Punem tava la cuptor până se rumeneşte puţin albuşul. Pentru cremă, se fierbe apa cu zahărul şi cacao,  se adaugă untul şi se amestecă până devine o cremă. Se ung rondelele cu cremă şi se lipesc câte două, apoi se dau pe margine prin nucă măcinată. După preferinţă, se pot uni cu bezeaua în interior sau în exterior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Corioci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Luxita