Copanele marinate la cuptor

de Rocsi in Pui, 8 Noi 2013 | 5920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 copanele de pui
  • 3 linguri mustar
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 10 linguri vin rosu
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 3 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele marinate la cuptor:

Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.
Intr-un bol amestecam mustarul, ketchup-ul, pasta de rosii, sare, piper, oregano, boiaua de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele.
Omogenizam toate acestea, apoi subtiem cu vinul si zeama de lamaie.
La final adaugam usturoiul curatat si pisat.
Punem copanelel in acest sos, le invartim bine, acoperim cu un capac si le dam la frigider peste noapte.
A doua zi tapetam o tava nu prea mare cu hartie de copt, o ungem cu ulei si turnam o cana de apa.
Asezam copanele si turnam tot sosul peste ele.
Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins pentru 40 de minute.
Descoperim si le mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos.
Se servesc calde alaturi de garnitura dorita ( noi am servit cu pilaf) si ceva muraturi ;)
Daca le pregatiti o sa vedeti ca ies foarte bune. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele marinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Copanele aromate cu cartofi la cuptor