Conopida si dovlecei pané (de post).

de lilik in Mancaruri de post, 16 Noi 2012 | 10354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • conopida(cateva buchetele)
  • 2 dovlecei potriviti
  • 4 linguri faina alba
  • 4 linguri faina de grau dur
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • sare,piper,paprika
  • apa minerala rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida si dovlecei pané (de post).:

Spalam buchetelele de conopida si le fierbem in apa sarata 5-7 minute,dupa care le lasam la scurs si racit.

Dovleceii ii spalam si ii taiem felii,fara sa ii curatam,apoi ii presaram cu putina sare.

Intr-un bol amestecam faina alba cu cea de grau dur,adaugam sare,piper si putina paprika,apoi adaugam apa minerala rece pana obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite,apoi adaugam bicarbonatul si il lasam la rece 20 de minute.

Scoatem aluatul din frigider si scufundam buchetelele de conopida si dovleceii pe care le prajim in abundant ulei incins.

Le lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile,apoi le scoatem pe prosop de hartie sa lase uleiul in exces.

Le servim caldute sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida si dovlecei pané (de post)." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

oana_pisicutza16 1

17.11.2012, 00:09

yamiii super bune

anca_mihaela 1

17.11.2012, 10:14

foarte bune...

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi