Conopida gratinata

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2011 | 7971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 2 oua
  • 400 g smantana
  • ~150 g cascaval
  • unt
  • pesmet
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Spalam conopida si o rupem buchetele. Pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie.

Dupa ce a fiert, scurgem de apa si lasam putin sa se racoreasca.

Intre timp batem ouale cu sare si piper. Adaugam smantana si putin cascaval(~50 g) ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam pana se omogenizeaza.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il tapetam cu pesmet.

Asezam buchetelele de conopida in vas.

Turnam ouale cu smantana peste conopida. Punem deasupra restul cascavalului ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana