Conopida cu sos de susan(tahin)

de Sidy in Mancaruri de legume, 5 Oct 2011 | 5927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 4 linguri otet
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri ulei
  • 5-6 linguri sos Tahin( de susan)
  • zeama de lamaie
  • 3-4 catei usturoi
  • 2-3 linguri apa rece
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sos de susan(tahin):

Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si otet pentru aproximativ 15 minute. Dupa ce este fiarta conopida , se strecoara si se lasa la scurs.

Punem uleiul la incins si adaugam conopida sa se prajeasca frumos pe toate partile pina devine crocanta si aurie. Se scoate apoi pe un servet de hartie sa se scurga surplusul de ulei.

Intr-un bol punem usturoiul presat si sosul Tahin, amestecam apoi adaugam zeama de lamaie , dupa gust. Punem sare cat este necesar. Daca sosul s-a intarit adaugam 2-3 linguri de apa rece pina se face sosul ca si un iaurt. Patrunjelul verde il tocam marunt si il adaugam sosului.

Sosul rezultat se pune peste conopida prajita si se orneaza dupa imaginatie.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos de susan(tahin)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata