Conopida cu file de pui

de Panacris in Pui, 11 Noi 2012 | 3431 vizualizari

 

O mancarica de sezon ;) !

 

INGREDIENTE

  • conopida 1 bucata medie, cca. 600 g,
  • file de pui 350 g,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • ulei de palmier 50 ml,
  • ardei kapia 1 bucata,
  • rosii proaspete 2 bucati,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • bulion Panacris 200 ml.
  • verdeata proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu file de pui:

Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste impreuna cu ardeiul tocat marunt, in putin ulei si apa. Conopida se desface buchetele, se spala si se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Fileul de pui se taie bucatele potrivite si se adauga la amestecul de mai sus. Se asezoneaza de sare, piper, dafin, se completeaza cu apa cat sa acopere mancarica, apoi se lasa la fiert neacoperit cca. 30 de minute la foc mediu. Spre final se adauga rosiile feliate, bulionul si verdeata, introducandu-se in cuptorul preincins cca. 15 minute, neacoperit. Se serveste fierbinte cu paine de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu file de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de soia si ierburi de Provence