Compot de zarzare( corcoduse)

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 17 Iul 2013 | 5548 vizualizari

 

M-a rugat cineva ,nu spun cine,sa-i fac compot de zarzare....ma rog,gusturile nu se discuta si cum aveam in gradina zarzare altoite,mari ,frumoase si gustoase m-am pus pe treaba.....

 

INGREDIENTE

  • 6 kg zarzare rosii si galbene
  • 45 linguri de zahar
  • 15 borcane de 800
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de zarzare( corcoduse):

Se culeg frumos din pom, sa nu fie batute, se spala si se aseaza in borcane, se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan si se umple cu apa. Se pune capacul si apoi se aseaza intr-o cratita pe fundul careia am pus un prosop, se umple cratita cu apa pana la nivelul capacului se se lasa la foc mediu sa fiarba cca 20 min, se observa o schimbare de culoare. Se scot borcanele se aseaza intr-un loc si se invelesc cu o patura, se lasa pana a doua zi, apoi se depoziteaza la loc racoros sau se mananca , daca nu mai ai rabdare...

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de zarzare( corcoduse)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

17.07.2013, 21:19

Vin si eu sa servesc putin compot rece

mena29 1

17.07.2013, 21:27

Ce bine arata!

Corinuta 1

17.07.2013, 23:02

ce bun e!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]