Compot de pere

de Panacris in Sirop / Compot, 30 Aug 2011 | 14896 vizualizari

 

Reteta am adaptat/o dupa cea a lui Bitza!!! Multumesc Bitza!!! Este un compot delicos! Personal, iarna il consum in loc de muraturi, langa un piure de cartofi si o friptura buna!!!

 

INGREDIENTE

  • Pere verzi 4 kilograme
  • Apă 2 litri
  • Zahăr 800 grame
  • Lămâie 1 bucată
  • Cuişoare,
  • scorţişoară după gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere:

Perele se spălă, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Perele curăţate se stropesc cu  zeama de lămâie pentru a nu se oxida, până se curăţă toate fructele. Între timp se pregăteşte siropul de zahăr. Se dizolvă în apă zahărul şi se lasă să clocotească. Se introduc bucăţile de pere în sirop se lasă să fiarbă scurt, se scot din sirop şi se pun în fierbinţi în borcanele sterilizate la cuptor. În siropul fierbinte opţional se pun 2,3 cuişoare şi 2 bucăţi de scorţişoară, se lasă să mai dea un clocot. Siropul se strecoară peste perele din borcan. Se sigilează borcanele şi se pun la "dunst cald", adică se învelesc în pături şi se lasă până a doua zi. Se depozitează în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de pere