Colţunaşi cu gem şi pesmet

de botcrina in Dulciuri, 21 Feb 2012 | 14508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg făină
  • 3 ouă
  • 200 ml apă călduţă
  • puţină sare
  • 500 g gem pentru umplutură
  • pesmet
  • 2 linguri ulei
  • 100 g zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colţunaşi cu gem şi pesmet:

Pregătim un aluat potrivit din ouă, făină şi apă.

Împărţim aluatul în trei părţi egale, le modelăm în formă de mingiuţe şi punem două de o parte. Pe cea rămasă o întindem rotund până obţinem o foaie subţire. Umplem până la jumătate cu gem, după care partea neumplută o împăturim peste cea umplută.

Apăsăm cu degetele printe porţiunile cu gem pentru a nu se dezlipi şi pentru a scoate aerul. Decupăm coltrunaşii şi-i aranjăm să se usuce pe o faţă de masă.

Procedăm la fel şi cu celălalt aluat rămas.

Când coltunaşii s-au uscat puţin (adică au prins o pojghiţă deasupra), sunt gata pentru a fi puş la fiert.

Într-o oală punem apă la fiert, când dă în clocot adăugăm colţunaşii şi-i fierbem. Când sunt gata îi stoarcem, apoi îi lîsăm să se scurgă bine.

Între timp punem într-o cratiţă uleiul şi pesmetul la prăjit.

La final turnăm pesmetul prăjit amestecat cu zahăr, peste colţunaşi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Colţunaşi cu gem şi pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taște cu magiun