Coltunasi cu branza

de Adele in Dulciuri, 22 Oct 2015 | 4258 vizualizari

 

Fac cum fac si ma intorc undeva acolo unde eram copil ..asa ca am indraznit sa pregatesc specialitatea bunici mele :P Din zona Moldovei va aduc renumitii coltunasi cu branza :X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr faina.
  • 150 ml apa calda.
  • sare.
  • Umplutura:
  • 100 gr telemea de vaca.
  • 100 gr branza scoapta de vaca.
  • 1 ou.
  • 80 gr de zahar.
  • 2 linguri pesmet(puteti folosi gris)
  • esenta de vanilie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu branza:

Pentru inceput se pregaeste un aluat potrivit din faina ,apa si sare .Dupa care se amesteca branza de vaci cu telemeaua ,ou si zahar,se adauga pesmetul si se potriveste de gust cu esenta de vanilie.

Se intinde o foaie subtire ,se taie in patrate potrivite se pune cate o lingura de umplutura si se formeaza coltunasi.Intre timp se pune pe foc o oala cu apa si putina sare.

Cand da apa in clocot se fierb coltunasi pentru 3-4 minute ,se scot se pun intr-un castron si se amesteca cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala