Colacei

de lacrimioara in Piine, 26 Ian 2011 | 11259 vizualizari

 

reteta o am de la doamna Laura Laurentiu care are un blog cu retete extraordinare

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina,
  • 25 gr drojdie,
  • 50 gr unt topit,
  • 300ml lapte,
  • 1 lingurita sare,
  • 2 linguri zahar,
  • un ou batut cu putin lapte si zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei:

Se amesteca drojdia cu zaharul si putin lapte si o lingura faina se amesteca si se lasa pana se umfla. Faina se cerne si se amesteca cu sarea facem o gaura in mijlocul fainii si punem drojdia dospita. Adaugam si restul de lapte putin cate putin si framantam pana se omogenizeaza bine, apoi adaugam untul topit si framantam  bine pana devine un aluat nelipicios. Il punem intr-un bol uns cu ulei, il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut in loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut il impartim in mai multe  parti  pentru a forma covrigi pe o suprafata unsa cu ulei si formam covrigi ca in imagine. Dupa ce ii formam ii mai lasam 30 minute la cald. Dupa ce au crescut  se ung cu oul amestecat cu putin lapte si zahar si ii punem la copt 30 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]