Colac cu scortisoara

de Miha in Dulciuri, 13 Feb 2012 | 7085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 7 g drojdie uscata
  • 50 g zahar
  • 125 ml lapte
  • 30 g unt
  • ~350 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita coaja de portocale confiata
  • 75 g unt
  • 4 linguri zahar
  •  1 lingura scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu scortisoara:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi oul, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Untul moale la temperatura camerei se amesteca intr-un castron impreuna cu zaharul si scortisoara.

Framantam putin aluatul, sa-i scoatem aerul, si-l intindem pe masa usor infainata intr-o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime. Ungem foaia cu 3/4 din amestecul de unt cu scortisoara, apoi rulam foaia pe lungime, cat mai strans posibil. Cu un cutit bine ascutit taiem ruloul in jumatate, pe lungime, lasand cativa centimetri la un capat. Cele 2 fasii de aluat le rasucim, incercand pe cat posibil sa lasam in exterior partea taiata. Rasucim si unim capetele formand colacul, pe care-l punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

 Ungem cu restul de unt cu scortisoara si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana se rumeneste frumos.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Miha 1

15.02.2012, 10:17

Da ma...luati-va voi toate calitatile... si mie ce-mi lasati?

diaconta 1

15.02.2012, 10:18

Miha,poza ta e cea mai tare

mena29 1

17.02.2012, 20:48

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kringel estonian