Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)

de xana in Peste, 12 Sep 2013 | 15068 vizualizari

 

Aceasta reteta sa spune ca ar fi fost inventata de un hangiu din Lisabona pe nume Brás sau Braz si este foarte renumita in Portugalia si in Macau, fiind intalnita si in Spania sub numele de `Revuelto de bacalao a la portuguesa`.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de cod
  • 200 gr cartofi
  • 1 ceapa marisoara
  • 1 catel de usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • ulei pentru prajit cartofii
  • patrunjel proaspat
  • masline negre
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás):

Codul se pune la fiert pentru 15 minute apoi se curata de piele si oase si se faramiteaza(dar nu prea marunt).

Cartofii curatati de coaja se taie julien si se prajesc in ulei incins pana capata un pic de culoare. Se scot pe un prosop de hartie si se pudreaza cu sare.

Ceapa se taie feliute subtiri si se prajeste impreuna cu usturoiul si uleiul de masline, la foc domol pana cand se inmoaie bine fara sa se rumeneasca.

Peste ceapa se pune pestele si se amesteca bine, ca sa se imbibe in ulei, apoi se adauga cartofii si se mai amesteca o data.

Ouale le batem foarte putin, cu sare si piper si le turnam peste ingredientele anterioare, apoi amestecam usor cu o furculita pana ce ouale sunt gata dar au un aspect cremos nu ca o omleta.

Se ia oala de pe foc si se adauga maslinele si patrunjelul.

Bom apetite!

TIPS-URI

1

Iese foarte bun si daca folosim carne de pui (fiarta si taiata marunt) in loc de cod

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (24)

xana 1

12.09.2013, 19:15

Multumesc, Cristina, ma bucur mult ca ti-a placut!! Sa incerci si cu pui, eu mai fac din resturi de pui la cuptor de exemplu.

cristeena20 1

27.12.2013, 14:24

Excelent Xana ..si mie imi place mult aceasta reteta!!! si ai dreptate cu puiul ...eu merue fac asa cand am resturi..oui abras te pup

Elena MihaelaMocanu 1

03.03.2017, 17:20

O delicatese ..astăzi o prepar pentru prima data...am alături pe soțul meu care este Portughez și cu ajutorul vostru va pupiii...😚😚😚😚

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de cod alb Alaska