Coaste de porc la cuptor

de mihasara in Porc, 20 Ian 2016 | 11002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg coaste de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
  • rozmarin
  • 3 catei de usturoi
  • praf de chilli
  • boia
  • 1 lingurita de miere
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc la cuptor:

  1. Spalam foarte bine bucata de coasta si decupam grasimea daca este foarte multa.
  2. Stergem foarte bine carnea sa fie uscata.
  3. Curatam si zdrogim cateii de usturoi.
  4. Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cele 2 linguri de ulei de masline si mierea.
  5. Amestecam bine si ungem  cu o pensula  coasta de porc pe ambele  partile.
  6. Bucata de carne o punem intr-o punga si o lasam la frigider cel putin 2 ore.
  7. Dupa acest interval, punem intr-o tava 200ml de apa, asezam coasta de porc cu partea mai grasa in sus si bagam la cuptor.
  8. Setam temperatura la 180 de grade si lasam circa 40 de minute, dupa care o intoarcem pe cealalata parte si o mai lasam inca atat.
  9. Daca doriti sa fie mai rumenita o mai puteti lasa 5-10 minute la cuptor.
  10. O scoatem din cuptor si  o lasam 10 minute in tava dupa care o putem taia.
  11. Eu am servit-o cu piure de cartofi si salata de sfecla cu hrean.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate