Preparam clatitele: intr-un bol batem ouale sia daugam faina si laptele , amestecand continuu cu un tel, avand grija sa nu se faca cocoloase. Punem putina sare.. Coacem clatitele in tigaie si le punem deoparte.
Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt la calit cu ulei de masline. Cand se inmoaie si devine sticloasa adaugam usturoiul pisat . Adaugam ciupercile taiate cubulete . Amestecam putin (cca 5 minute) pana se inmoaie si scade apa lasata de ciuperci. Adaugam sare, piper.
Ficateii se oparesc in apa clocotita cca 3-4 minute; ii scoatem si ii taiem cubulete.
Adaugal la ciuperci ficateii si amestecam cca 5 minute, pana se intrepatrund aromele. Punem smantana si apoi putin cascaval razuit. LA final cand stingem focul aduagam marar (optional- eu nu am avut asa ca am facut fara) tocat fin.
Lasam 2-3 minute sa se raceasca. Umplem clatitele si le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt la cuptor. Presaram cu cascaval razuit.
1
Puteti sa faceti un sos alb bechamel deasupra daca vreti sa fie cu sos sau servit alaturi de un sos de tomate.
2
Serviti alaturi de salata.