Clatite din aluat de negresa

de Pushaa in Prajituri, 3 Aug 2014 | 7667 vizualizari

 

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au cucerit!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/4 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite din aluat de negresa:

Amestecam faina cu praful de copt, pudra de cacao, zaharul si sarea.

Separat amestecam laptele,esenta si ueiul.

Amestecam ingredientele uscate cu cele umede si batem bine aluatul de clatite negrese.

Coacem clatitele in stil american. Incalzim tigaia de clatite pe aragaz, o ungem cu o pensula cu ulei si punem cate o lingura buna de aluat in functie de cat de mare vrem sa iasa. Cand incepe sa faca bue de aer deasupra inseamna ca e coapta pe o parte si o putem intoarce.

Se pot servi cu dulceata, diferite creme, fructe, toping de ciocolata, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite din aluat de negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

portiadelumina 1

04.08.2014, 21:28

Faină treabă, sincer, aş mânca două porţii, dar după post. Deşi, dacă laptele din compoziţie ar fi schimbat cu cel de soia, ar merge de post de nota 10.

Panacris 1

13.08.2014, 17:39

Interesant și de probat! Direct la favorite!

Dya Daniela Andrei 1

06.09.2014, 11:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel