Clatite de post

de Valclaudia in Mancaruri de post, 23 Mar 2014 | 6437 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1l apa minerala
  • 50 ml ulei
  • 1/4 pachetel drojdie
  • 350 gr. faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • samburi de nuca
  • dulceata de capsuni si/sau peltea de gutui
//
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post:

Drojdia se sfarama intre degete si se adauga zaharul vanilat si un praf de sare peste ea; amestecam sa devina lichida.

Adaugam apa minerala si uleiul (la temperatura camerei), esenta de vanilie si la final faina in ploaie.

Mixam totul foarte bine, asa incat sa nu avem cocoloase.

Incingem o tigaie antiaderenta punem un polonic de compozitie, intindem compozitia pe intreaga suprafata a tigaii, sasam sa se coaca pe o parte.

Intoarcem clatita si pe partea cealalta, apoi o rasturnam pe un platou si trecem la urmatoarea pana coacem toata compozitia.

Servim cu dulceata de capsuni, samburi de nuca si peltea de gutui.

O nebunie, pofta buna!

 

  //  
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite de post