Aceasta reteta extrem de simpla si de gustoasa am descoperit-o (tot) pe foodblog, insa i-am adaugat o nota personala: putina branza albastra care ii da o usoara aroma ca de ciuperca umpluturii, un praf de branza afumata si sosul de iaurt cu menta, foarte bun si racoros, care se potriveste de minune cu gustul usor dulceag al clatitelor. Eu consider ca varianta mea imbunatatita e mai buna, he he :) Sper sa va placa!
Sos:
Pasul 1: Din oua, lapte, ulei de masline, faina si un praf de sare am facut clatitele. Tigaia mea este destul de lata si mi-au iesit cam 6.
Pasul 2: Spanacul dezghetat, din care am indepartat cat s-a putut din apa, l-am pus la calit intr-o tigaie cu ulei de masline. Cand apa s-a evaporat, am adaugat cele trei feluri de branza, catelul de usturoi zdrobit, sare si piper. Am amestecat bine pana cand branza s-a topit usor si s-a omogenizat, apoi am oprit. Cand s-a racit putin, am intins umplutura pe fiecare foaie de clatita si le-am rulat.
Pasul 3: Am taiat clatitele cam de trei degete lungime si le-am pus in picioare intr-o tava. Am presarat pe ele parmezan si le-am dat la cuptorul incins pentru 10 minute.
Pasul 4: Intr-un blender am dat frunzele de menta impreuna cu iaurtul si foarte putina sare. Initial am vrut sa ii adaug si suc de lamaie, dar am constatat ca iaurtul este destul de acru. Mi-a placut foarte mult cum s-a combinat aroma de menta proaspata cu cea de iaurt grecesc. Pe fiecare farfurie am pus sosul obtinut, iar peste el, clatitele.
Pofta buna!