Clatite cu dulce de leche si dulceata de mure

de Bya Ralu in Dulciuri, 18 Mai 2013 | 4663 vizualizari

 

Dulce de leche în spaniolă, doce de leite în portugheză sau confiture de lait în franceză – tradus mot-à-mot prin dulce de lapte în română – este prin excelenţă caramelul hispanităţii, al Spaniei şi al ţărilor din America Latină deopotrivă. Pentru că, deşi se regăseşte şi în nordul Franţei, în Normandia, şi în Portugalia şi Statele Unite, dulce de leche a cunoscut gloria în ţările de limbă spaniolă (Spania, Peru, Uruguay, Argentina, Chile, Mexic, etc) pentru ale căror cofetării este indispensabil.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar apa minerala
  • lapte
  • esenta vanilie,rom
  • 1 lingurita dulce de leche
  • scortisoara
  • ulei
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • dulce de leche
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dulce de leche si dulceata de mure:

Se pun ouale intr-un castron, se mixeaza cu zaharul vanilat, esentele, se adauga in ploaie faina, apa minerala si se mai completeaza cu lapte daca este nevoie. Adaugam si dulcele de leche si scortisoara ,punem putin ulei si incepem sa facem clatitele.

Le umplem cu dulceata de mure si le ornam cu dulce de leche si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dulce de leche si dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]