Clatite cu cacao si inghetata de caramel

de Miha in Dulciuri, 6 Aug 2010 | 5571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 100 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • ~400 g faina
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru inghetata:
  • 100 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu cacao si inghetata de caramel:

Inghetata de caramel:

Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu jumatate din cantitatea de lapte rece. Aducem la punctul de fierbere, apoi punem amidonul "desfacut" cu restul de lapte. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit si cand s-a racit complet amestecam cu frisca batuta. Omogenizam si dam la congelator pana se intareste.

Clatite:

Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul ,galbenusurile amestecate cu ulei, cacao si esenta de rom. Se mixeaza bine. La sfarsit, incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se coc clatitele intr-o tigaie unsa cu putin ulei, se umplu cu inghetata si se impaturesc sau ruleaza, dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu cacao si inghetata de caramel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]