Ouale se amesteca cu faina, laptele, sifonul sau berea si sarea si se lasa 1 ora jumate la rece. Se amesteca iar si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se mai subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani.
Se pune o lingurita de ulei intr-o tigaie si se infierbanta, se ia aluatul cu o ceasca mica de cafea sau un polonic si se toarna peste uleiul incins din tigaie atat cat sa ramana un strat fin. Cand s-a prajit pe o parte se intoarce pe cealalta parte si se prajeste si pe aceasta.
Clatitele se asaza pe un platou si se repetea operatia pana ce terminam aluatul. Se asaza una peste alta si se tin la cald pana se servesc.
Se amesteca branza de vaci cu putin zahar si smantana, coaja de lamaie si se ung clatitele care se vor rula sau le impaturiti si apoi le serviti.
Se mai pot umple cu cascaval ras sau branza de burduf.
Pofta buna!