Clatite clasice cu gem si pasta de ciocolata

de rivka in Prajituri, 17 Sep 2009 | 15081 vizualizari

 

Cui nu-i e pofta cateodata de o clatita? :)

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina
  • putin ulei de floarea soarelui
  • 4 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 litru lapte
  • optional 1 cescuta mica de apa minerala sau bere
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite clasice cu gem si pasta de ciocolata:

Din faina cu sare, oua, ulei si lapte se prepara coca pentru clatite mestecandu-se continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase.

Aluatul se da cca 35 minute la frigider.

Se prajesc clatitele pe rand in cate o lingura de ulei in tigaie, pe o parte si pe alta. se scot pe o farfurie si se servesc calde (sau reci) cu gem sau nutellalanga o cana cu lapte , cacao sau ceai.:)

 

TIPS-URI

1

apa minerala sau berea face aluatul mai pufos

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite clasice cu gem si pasta de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Oana 1

17.09.2009, 19:46

Arata foarte bineee

eleny2010 1

12.11.2010, 15:27

eu poftesc mereu si na ca inca nu m am hotarat sa ma apuc de facut .mi se pare ca nu am sa reusesc sa fac aluatul si ca mi se lipeste clatita.dar mi se pare usoara reteta ..trebuie neaparat sa incerc 5 furculite de la mine

elena1988 1

06.03.2011, 08:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]