Clatite banatene

de Lau in Dulciuri, 18 Mar 2011 | 5357 vizualizari

 

reteta o am de pusikmea ii multumes au iesit super bune

 

INGREDIENTE

  • pentru clatite
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • 3  linguri zahar
  • faina cat sa iasa un aluat subtire
  • pentru crema de galbenusuri
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml smantana
  • zahar vanilat
  • pentru crema de branza
  • 300 g branza proaspata
  • 1 ou
  • zahar vanilat
  • 3 linguri de zahar
  • pentru bezea
  • 3 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Vom face clatitele din ingredintele sus mentionate. Dupa ce sunt gata le umplem cu crema de branza

Crema de branza: branza o amestecam cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana de vine ca o crema.

Pentru crema de galbenusuri-se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat dupa care o amestecam cu smantana.

Pentru bezea-batem albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul in ploaie, mixam pana devine o spuma densa si lipicioasa

Ungem o tava termorezistenta cu unt, apoi punem clatitele una langa alta, adaugam crema de galbenusuri si dam la cuptor la foc mic timp de 10 minute, dupa care scoatem tava si turnam bezeaua si dam la cuptor cu usa intredeschisa pana se usca bezeaua.

Se serveste rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]