Clafoutis cu caise

de - Andreea - in Prajituri, 26 Iun 2014 | 13233 vizualizari

 

O reteta de origine franceza ...foarte usor de facut ,cu putine ingrediente...asemanatoare unei budinci.Buna cu orice fel de fructe insa la fel de buna si cu legume !!!
Reteta am preluat-o de la Timi >:D< ...

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri cu zahar tos
  • un varf de sare
  • 9 linguri cu faina alba tip '00'
  • 250 ml lapte
  • 4 caise mari
  • unt ( pentru uns tava)
  • zahar pudra( pentru pudrat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu caise:

Caisele le spalam,le taiem in doua si scoatem samburele .

Luam o tava pentru cuptor de forma rotunda si ungem cu unt.Asezam in tava jumatatile de caisa.

Separat punem intr-un bol ouale intregi,zaharul si un praf de sare.Mixam bine ingredientele.

Adaugam apoi faina si mixam in continuare.Adaugam laptele putin cate putin si mixam pana ce ingredientele s-au amestecat bine si obtinem o compozitie asemanatoare celei pentru clatite.

Punem compozitia in tava peste caise,nivelam si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade pentru 30 minute.

Scoatem tava din cuptor cand este gata,lasam prajitura sa se raceasca si pudram cu zahar pudra,dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu caise