Clafoutis cu caise

de Maria68 in Prajituri, 8 Oct 2012 | 3569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g caise fara samburi
  • 150 g faina
  • 2 linguri unt
  • 450 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu caise:

Se unge si se tapeteaza o forma de tarta ( 2o cm ) . Caisele se taie pe jumatate si se scot samburii.

Amestecam faina cu sarea, adaugam o cana de lapte si mixam  pana se omogenizeaza, apoi incorporam ouale pe rand. Se adauga zaharul vaniliat, esenta de vanilie si restul de lapte.

Turnam compozitia in forma, peste caisele asezate deja (eu nu le-am asezat cu partea bombata in sus) si punem din loc in loc untul taiat cubulete.

Introducem forma in cuptorul preincalzit cca 30 de minute, pana se aureste.

Se serveste rece, presarat cu zahar pudra sau daca doriti cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si iaurt