Ciuperci umplute cu hering si legume

de Rocsi in Peste, 12 Dec 2015 | 3463 vizualizari

 

O reteta foarte buna pentru cei care tin post in aceaste zile si este dezlegare la peste. Sunt potrivite pe un platou cu gustari, pentru cei dragi cat si pentru musafiri. Se fac asa de usor, sunt bune, ce sa vrei mai mult?

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci mai maricele
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 6 rosii cherry
  • 150 gr rosii decojite
  • 1 cutie hering in ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 1 lingura sos de legume
  • 1 lingurita rasa ierburi de provence
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu hering si legume:

Spalam ciupercile, le scoatem cozile si le punem pe un platou cu gura in jos pentru a se scurge de apa.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete.
Rosiile cherry le taiem in sferturi iar cele decojite le tocam.
Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa, morcovul si rosiile cherry, le inabusim 2-3 minute.
Maruntim si cateva codite si le adaugam.
Punem 3/4 de cana de apa, lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a scazut pe jumatate, punem rosiile decojite si sosul de legume.
Dupa ce a scazut bine lichidul, tragem tigaia de pe foc, presaram sare si piper.
Bucatile de hering le scurgem de ulei, le tamponam cu niste servetele si le taiem bucatele.
Punem pestele peste legumele scazute, dar si patrunjelul verde tocat.

Asezam ciupercile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le umplem.
Presaram ierburi de provence si turnam putina apa in tava.

Bagam ciupercile in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 40-50 de minute.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le asezam pe un platou si servim!
Pofta buna!

PS: Daca nu le faceti pentru zilele in care este post si dezlegare la peste, puteti adauga si un ou in umplutura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu hering si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cod marinat in lapte cu ardei copti