Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală

de Panacris in Mancaruri de post, 26 Noi 2013 | 7947 vizualizari

 

Un fel principal ce se poate consuma ca atare sau ca și garnitură!

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei kapia verde 1 buactă,
  • ciuperci pleutorus cca. 500g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de rapiță,
  • smântână vegetală 500 ml.
  • amidon 2-3 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală:

Ceapa și ardeiul se curăță, apoi se feliază și se pune la dinstuit, în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Între timp se curăță ciupercile, se feliază și se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit cca. 10  minute, neacoperit la foc mediu. Smântâna și amidonul, se desfac cu puțină apă rece, apoi se adaugă la amestecul de ciuperci, și se lasă la fiert, cca. 5 minute amestecându-se contiuu, cca. 5 minute. La final se asezonează de sare și piper. Se servește ca atare sau alături de alte preparate din carne sau legume. Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

în zilele de dulce, smântâna vegetală se poate înlocui cu cea normală;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

anca_rm 1

27.11.2013, 13:55

ce gustoasa , frumoasa prezentare

Panacris 1

27.11.2013, 13:59

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

laura_n 1

27.11.2013, 14:52

demential de bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

ieri la 13:30

Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos

ieri la 10:24

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post