Ciuperci cu măsline - de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 15 Mar 2012 | 5960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 200 g măsline kalamata
  • 2 buc ceapă
  • 50 ml ulei
  • 1 lămâie
  • 100 ml vin alb
  • 1-2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu măsline - de post:

De preferat să se folosească ciuperci nu foarte mari.
Se curăță, se taie mai mici, se spală în mai multe ape și se stropesc cu zeamă de lămâie.
Se pun ciupercile la fiert în apă rece pentru 10-15 minute. Nu punem multă apă, doar cât să depășească ciupercile.
Călim ceapa tăiată mărunt.
Când ceapa a devenit aurie adăugăm ciupercile împreună cu zeama în care au fiert.
Adăugăm bulionul, vinul și măslinele (spălate în câteva ape) și lăsăm la foc mic pentru 10-15 minute.
Condimentăm cu sare și piper.
Se servesc presărate cu pătrunjel verde.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu măsline - de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Sim0na 1

16.03.2012, 19:51

Interesant!

Bya Ralu 1

16.03.2012, 20:21

vreau si eu putin ca stau si salivez)

jolygina 1

16.03.2012, 20:32

imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de naut cu salata de ardei kapia