Ciulama de hribi

de Rocsi in Mancaruri de legume, 1 Mai 2014 | 17721 vizualizari

 

Eu nu sunt o fana a hribilor, sincera sa fiu prefer ghebele chiar daca nu sunt la fel de carnoase, insa prietenul meu a zis ca asa ar manca o ciulama de hribi. Stiind ca am in congelator 2-3 pungute, am scos un la dezghetat si i-am zis ca o sa ii fac pofta. A savurat-o cu o mamaligura calda si numai asta auzeam cand manca: "Mmmm cat de buna...dar ce buna..."

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 punguta hribi congelati (cam 600 gr au avut)
  • 4 linguri cu varf smantana de tara
  • 1 lingura rasa faina
  • sare
  • piper
  • 5 crengute marar verde
  • 2 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de hribi:

Hribii ii punem la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga de zeama. Daca folositi hribi proapeti ii curatati, spalati si ii opariti putin inainte sa pregatiti ciulamaua.
Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usturoiul, 4-5 linguri de apa si le inabusim.
Hribii dezghetati si bine scursi, ii taiem bucati potrivite si ii adaugam peste ceapa.

Turnam o canita de apa, condimentam cu sare, piper si lasam sa scada bine. Daca vi se pare ca ceapa nu este bine facuta mai stropiti cu putina apa calda.
Intr-un bol amestecam smantana cu faina iar cand ciupercile sunt scazute adaugam amestecul de smantana.
Invartim bine sa nu se prinda de tigaie, dam focul la mai mic si mai dam 4-5 clocote.
Tragem ciulamaua de pe foc, spalam mararul verde, il tocam si il presaram peste.

Amestecam si acoperim 5 minute sa isi ia din aroma mararului.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Rocsi 1

04.05.2014, 11:02

Xana imediat iti pregatesc o portie

JulyCris 1

08.05.2014, 17:09

Place!!! Vin si eu!

Rocsi 1

08.05.2014, 20:14

July

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de hribi