Ciulama de ghebe

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2010 | 29392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un bol cu ghebe
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina alba
  • 1 canita lapte
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ghebe:

Ghebele se spala bine se curata si se pun la fiert intr-o oala cu apa cu un strop de sare vreo20-25 min.

dupa ce s-au fiert ii lasam putin la scurs.

ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt

intr-o tigaie punem untul .

cand acesta s-a topit adaugam ceapa si o lasam putin sa se inmoaie la foc potrivit.

apoi turnam laptele si faina .

invartim bine ca sa nu se formeze cocoloase.

adaugam si ghebele.

lasam 10 min pe foc apoi punem usturoiul pisat.

mai dam 2-3 clocote si adaugam si smantana.

condimentam cu sare si piper,mai lasam maxim 5 min pe foc si gata mancarea.

noi am servit cu o salatica de varza si niste dovlecel pane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

11.10.2010, 11:16

multumesc fetelor...medi multumesc de vizita(am observat eu k iti sunt cam draga)
nadina am papat..din astia pap si eu

ionix 1

11.10.2010, 19:03

eu nu pap dar iau pt al meu sot

Rocsi 1

11.10.2010, 19:30

nici nu iti dadeam sa manci stai linistita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata