Ciulama de ciuperci

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 1 Oct 2015 | 7887 vizualizari

 

Haleala se face si pe mute, n-ai nevoie de voce, deci am aburit-o si in seara asta......

 

INGREDIENTE

  • 650 g ciuperci champinion
  • 200 ml smantana 25 % grasime
  • 60 g unt
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura legume deshidratate (morcov, patrunjel, pastarnac)
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Pregatim ciupercile, le curatam de pielita, le taiem in bucati mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, o lasam sa se incinga, adaugam untul si-l topim, apoi adaugam ceapa, sare si piper si punem capacul la cratita, cca 10 min lasam sa se inabuse.

Apoi adaugam ciupercile si punem din nou capacul peste cratita, lasam 20 min sa se inabuse, daca nu si-a lasat prea multa zeama mai adaugam 1/2 pahar cu apa. Intr-un castron punem smantana si faina cernuta si omogenizam, apoi turnam peste ciuperci, adaugam 1/2 pahar cu apa, omogenizam. Punem capacul, reducem focul la mic si lasam sa fiarba cca 15 min, dupa care adaugam lingura cu legume, potrivim de sare si piper si mai lasam la fiert cca 20 min. Servim cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi