Cirese pentru iarna

de Lau in Conserve, 3 Iul 2017 | 6273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 500 g apa
  • 1/2 lamaie
  • 100 g palinca de coacaze
  • aspirina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cirese pentru iarna:

Intr-un vas, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se dizolva si se ingroasa ca un sirop, adaugam scortisoara, zeama de lamaie si amestecam bine.

In borcane spalate si sterilizate, adaugam ciresele fara samburi, aspirina pisata, siropul fierbinte.

Adaugam palinca deasupra si inchidem capacele.

Le punem cu capul in jos, le acoperim cu un prosop si lasam la racit, pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cirese pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Lau 1

05.07.2017, 21:08

miki_a 1

06.07.2017, 09:15

Interesantă rețetă! Cred că se păstrează foarte bine!

shukly 1

22.05.2018, 10:39

Palinca????? O sa le schimbe gustul, o sa fie un fel de ciresata cu palinca, in loc de alcool simplu care nu are gust. Nu cred ca e o idee buna. Plus ca nu poti face dulciuri pentru copii cu cirese alcoolizate. Ca si conserva pentru iarna cred ca ajunge zaharul si lamaia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia