Ciorbita de zarzavat cu smantana

de Mihaela11_jo in Ciorbe, 12 Feb 2011 | 4917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de marime medie  
  • 3-4 dovlecei mici  
  • 3-4 morcovi  
  • 1 cartof mare  
  • 1 cana mazare verde  
  • 1 ceapa de marime medie  
  • 2 rosii  
  • 3 linguri ulei de masline -
  • 1 mana de frunza de patrunjel  
  • 2 lingurite legume Deli’kat  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 2 lingurite faina  
  • 1 cutie smantana Nestle( 170gm)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de zarzavat cu smantana:

Legumele se curata si se spala.

Doi morcovi se rad pe razatoarea mare si doi se taie bucati mici sau rondele.

Doi dovlecei se rad pe razatoarea mare si doi se taie patratele.

Cartoful se taie patratele mici.

Conopida se desface in buchetele medii.

Miezul rosiilor se scoate cu o lingura speciala.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul de masline cu morcovii si cartoful 3-4 minute; se adauga apoi apa fierbinte ,restul legumelor, sarea, piperul, Deli’kat si frunza de patrunjel taiata marunt.

Se fierbe acoperita 25 de minute.

Se freaca smantana  cu 2 lingurite de faina si se adauga la ciorbita la ultimele clocote.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de zarzavat cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de pui cu smantana