Ciorbita de perisoare

de Laly in Supe/Ciorbe, 8 Mai 2010 | 4457 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 500 gr carne tocata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • leustean verde tocat marunt

Pentru ciorbita:

  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 3 linguri bulion
  • zeama de varza sau bors
  • leustean verde
  • 1 ou
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de perisoare:

Pentru perisoare: se pune carnea intr-un castron.Se adauga ceapa tocata marunt,orezul,oul si sarea.Eu pun si leustean verde tocat marunt.Le da un gust aparte.Se fac perisoare rotunde si se dau deoparte.

Pentru ciorbita: se toaca marunt morcovul,telina,pastarnacul,si ceapa.Se pune o oala la fiert in care adaugam 2-3 litri de apa.Se adauga zarzavatul si se lasa sa fiarba.

Cand zarzavatul a fiert se pun perisoarele si se lasa sa fiarba bine orezul.Cand este fiert se adauga bors sau zeama de varza dupa gust.Se pune si suc de rosii sau pasta de tomate.Sarea se adauga dupa gust.

Cand sunt fierte perisoarele se bate bine oul cu un pic de zeama si se pune apoi in oala.Se servesc cu smantana si leustean verde deasupra.

                                  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

nadina73 1

09.05.2010, 22:45

maine sa faci ceva bun si sa fiu eu prima nu ela

Laly 1

09.05.2010, 22:48

De maine am examene,asa ca voi gati doar seara.Oricum esti prima Nadina.Ai o portie mare pusa deoparte

nadina73 1

10.05.2010, 23:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de gaina