Ciorba taraneasca de vacuta

de -Licurici- in Ciorbe, 20 Aug 2017 | 8282 vizualizari

 

O ciorba care mie imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de vita cu os
  • 2-3 rosii mari
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 ardei capia
  • 1 buc. mica radacina de telina
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 2 oua
  • fidea
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de vacuta:

Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert.

Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o o ora, de cand a inceput sa fiarba.

Intre timp, am pregatit legumele.

Ceapa am lasat-o intreaga, la fel si bucata de telina, morcovii i-am taiat rondele mai groase, iar ardeiul bastonase.

Le-am pus in oala, am adaugat sare si le-am lasat sa fiarba 30 min.

Am taiat rosiile si cartofii cubulete, apoi le-am pus in oala.

Am potrivit gustul de sare si piper si am mai lasat pe foc pana au fiert cartofii.

Am adaugat fideaua si am lasat sa fiarba pana am pregatit ouale.

Ouale le-am batut cu furculita impreuna cu sare si piper, apoi le-am adaugat in ciorba, putin cate putin, amestecand cu lingura continuu in ciorba.

La sfarsit, am adaugat patrunjel si am mai lasat aproximativ 2 min pe foc, apoi am oprit focul.

Am servit cu paine prajita si ardei iute.

TIPS-URI

1

Vara, ciorba se acreste daca patrunjelul nu este fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]