Ciorba taraneasca de vacuta

de ArianaBala in Ciorbe, 28 Iul 2011 | 7336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cap de piept de vita
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 cartof mai maricel
  • o mana de mazare ( aprox. 100g )
  • o mana de fasole verde ( aprox 100g)
  • 2 ardei grasi
  • cateva felii de ardei iute
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 rosie bine coapta
  • 500 ml zeama de varza
  • patrunjel, leustean
  • smantana de casa (optional)
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de vacuta:

Punem carnea la fiert in apa cu sare. Dupa ce da cateva clocote aruncam apa, spalam carnea, si o punem din nou la fiert in apa curata.

Cand carnea este fiarta bine (incepe sa se desprinda de pe os), o scoatem si o lasam sa se raceasca ca sa putem scoate carnea de pe os( daca este fara os, o lasati in oala).

Curatam telina, pastarnacul si morcovul, le taiem cubulete si le pune in oala.

Le lasam sa fiarba 10 minute si punem si ceapa,cartoful, mazarea si fasolea verde.

Cand toate legumele sunt aproape fierte, punem si ardeiul gras.
Dupa ce au fiert bine, punem pasta de tomate si rosia decojita si taiata cubulete mici, lasam sa dea cateva clocote si punem zeama de varza.

Mai lasam sa clocoteasca 5 minute, punem sarea, piperul, cateva feliute de ardei iute si luam oala de pe foc si punem si patrunjelul si/sau leusteanul.
 

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smantana de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta