Am avut o bucata mare de pulpa de curcan superioara care am impartit-o la ciorba si la tocana. Foarte bune amandoua.
Osul cu carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa cam 30 minute(se spumuieste intre timp).
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si morcovul taiat rondele,se calesc cateva minute si se adauga in oala de ciorba.
Adaugam si ciuperciile taiate feliute mai mici si lasam legumele si carnea sa fiarba.
Lintea si mazarea se clatesc sub jet de apa si se lasa la scurs,se adauga la final,la fel si dovlecelul zucchini se spala bine si se taie rondele(cu tot cu coaja), iar rosia o taiem cuburi.
Se adauga condimentele dupa gust si borsul magic,si bulionul si se mai lasa circa 5-10 minute si se ia de pe foc.
La sfarsit se scoate osul din ciorba si se da carnea jos, se taie bucati mici.
Se adauga patrunjelul tocat marunt.
1
se serveste cu ardei iute