Ciorba din oase de porc si smantana

de Gicuta in Ciorbe, 20 Mai 2015 | 7211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase de porc (cu carnita)
  • o ceapa potrivita
  • ardei gras rosu si verde (eu am avut congelat)
  • o telina mica
  • 3 cartofi
  • 3 linguri de smantana
  • 2 oua
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din oase de porc si smantana:

Mai intai spalam oasele  bine  si le punem la fiert in 4 litri de apa ,adaugand un praf de sare.      

Inlaturam spuma care se formeaza.  

Legumele le curatam si le spalam. Telina o dam pe razatoare, tocam cubulete ardeii si ceapa iar cartofii ii taiem in bucati potrivite.

Dupa ce oasele au fiert aproximativ 30 minute, adaugam legumele si lasam sa fiarba la foc potrivit pana  se desprinde usor carnea de pe oase.

Scoatem oasele cu o spumiera si cand se racoresc alegem carnea de pe ele si o punem in ciorba.

Batem smantana cu ouale, diluam amestecul cu un polonic de ciorba fierbinte si -l adaugam in oala.

Lasam sa dea cateva clocote, adaugam zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.

Adaugam patrunjel verde in oala sau in farfurie.

TIPS-URI

1

Aceasta ciorbita se poate prepara cu orice fel de carne (pasare, vitel)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din oase de porc si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciuperci Champignon reteta rapida si gustoasa