Cu ciorba asta am facut ravagii printre portughezi . Si pentur mine e prima data cand fac ciorba asa , cu afumatura si varza acra si pot sa spun ca a iesit perfecta..
- Spalam afumatura (eu am avut coaste afumate) si o punem in apa rece la fiert .Cand da in clocot adaugam varza care a fost calita in prealabil cu ulei si foaia de dafin. Lasam sa fiarba bine, pana se inmoaie varza si carnea este fiarta. Adaugam legumele taiate cubulete , iar dupa 20 minute adaugam cartofii taiati cubulete si rosia decojita si taiata cubulete.
- La final, cand sunt toate bine fierte adaugam smantana amestecata cu un galbenus de ou . Ca sa nu se taie si sa se imbranzeasca , la smantana adaugam treptat amestecand continuu din supa fierbinte.
- La final , facultativ , adaugam marar verde tocat fin . Eu nu am avut asa ca am lasat fara verdeata. La final gustam de sare si adaugam la nevoie si piper dupa gust.
Carnatul se scoate si se taie felii