Ciorba de varza

de kamy in Ciorbe, 19 Apr 2011 | 8231 vizualizari

 

M-am adaptat preferintelor Sabinei....fara legume,fara carne.Este rapid de facut si f buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • 1 ceapa mare
  • o buc de slanina
  • 500 ml.lapte batut
  • 3 oua
  • 1 lg.boia dulce
  • 2 ling.faina sau amidon alimentar
  • 1 ling.otet
  • sare,piper
  • cimbru,marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza:

Varza se taie fideluta.

Slanina bucatele marunte,ceapa la fel,dupa care se amesteca si le mai tocam impreuna ff bine.

Se pune slanina cu ceapa intr-o oala,pe foc mic si le calim pana capata o culoare maronie,se adauga boiaua si repede varza,amestecand bine.

Cand s-a inmuiat putin varza,se pune apa fierbinte,sare,piper,putin cimbru,si se lasa sa fiarba pana e varza moale.

Albusurile se bat putin cu sare si se toarna in ciorba amestecand pe firul lor asa incat obtinem un fel de zdrente.

Galbenusurile se freaca bine cu 1 ling.de otet(sau2 daca vreti ciorba mai acra),cu doua de faina,se incorporeaza laptele batut,se pun cateva polonice de ciorba peste dresatura si se adauga in fir subtire in ciorba ,amestecand continuu.Mai lasam sa fiarba cateva minute.

Punem sare,piper daca mai trebuie,cimbru si marar.

Se serveste cu ardei iuti.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]