Ciorba de varza

de kamy in Ciorbe, 19 Apr 2011 | 8266 vizualizari

 

M-am adaptat preferintelor Sabinei....fara legume,fara carne.Este rapid de facut si f buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • 1 ceapa mare
  • o buc de slanina
  • 500 ml.lapte batut
  • 3 oua
  • 1 lg.boia dulce
  • 2 ling.faina sau amidon alimentar
  • 1 ling.otet
  • sare,piper
  • cimbru,marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza:

Varza se taie fideluta.

Slanina bucatele marunte,ceapa la fel,dupa care se amesteca si le mai tocam impreuna ff bine.

Se pune slanina cu ceapa intr-o oala,pe foc mic si le calim pana capata o culoare maronie,se adauga boiaua si repede varza,amestecand bine.

Cand s-a inmuiat putin varza,se pune apa fierbinte,sare,piper,putin cimbru,si se lasa sa fiarba pana e varza moale.

Albusurile se bat putin cu sare si se toarna in ciorba amestecand pe firul lor asa incat obtinem un fel de zdrente.

Galbenusurile se freaca bine cu 1 ling.de otet(sau2 daca vreti ciorba mai acra),cu doua de faina,se incorporeaza laptele batut,se pun cateva polonice de ciorba peste dresatura si se adauga in fir subtire in ciorba ,amestecand continuu.Mai lasam sa fiarba cateva minute.

Punem sare,piper daca mai trebuie,cimbru si marar.

Se serveste cu ardei iuti.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]