Curatam cu grija urzicile de resturi si le spalam in cateva ape, pana apa iese curata.
Punem un vas cu apa la foc, iar cand aceasta clocoteste punem urzicile si le lasam sa dea cateva clocote,apoi scurgem urzicile, pastrand zeama.Punem urzicile scurse pe un tocator si le taiem marunt.
Tocam ceapa fin, iar morcovul si telina le dam pe razatoarea mica.
Punem morcovul la calit in uleiul incins pana uleiul incepe sa isi schimbe culoarea spre portocaliu, apoi adaugam pe rand ceapa si telina. Cand se inmoaie usor punem costita taiata in bucati mici.Lasam cateva minute, stingem cu zeama de urzici, apoi completam cu apa pana trece cu un lat de palma de carne. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam orezul.Dupa ce orezul este fiert de jumatate punem urzicile, sare,piper macinat si le mai lasam sa fiarba pana orezul este gata, eventual mai completam cu apa daca este prea groasa.Intr-un castron batem ouale cu otet, apoi adaugam cate un polonic de ciorba.
Stingem focul si turnam oul in ciorba, amestecand continuu.