Ciorba de sfecla rosie

de Georgiana78 in Ciorbe, 19 Mar 2012 | 9166 vizualizari

 

M-am gandit ca este bine sa ne mai curatam putin sangele ca tot este primavara, iar sfecla este una din cele mai bune la asta! Asa ca am trantit o ciorbica buuuuuna!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc. sfecla rosie potrivite
  • 2 morcovi
  • 2 albituri
  • 2 cartofi potriviti
  • 2 cepe
  • 1/4 telina
  • ulei
  • sare
  • 1 litru zeama de varza sau bors
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 legatura leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla rosie:

- se curata, se spala si se toaca morcovul , albitura, telina si ceapa si se pun la fiert in 2 litri apa

- dupa ce au fiert pe jumatate se adauga cartoful curatat si taiat cubulete mici si sfacla curatata si data pe razatoarea cu ochiuri mari

- dupa ce s-au inmuiat toate bine si adauga sucul de rosii, se mai lasa putin la fiert si se pune borsul sau zeama de varza fierte in prealabil si dupa inca cateva clocote se adauga sarea si leusteanul taiat fin

- se mai lasa cateva clocote se adauga cateva linguri de ulei si se da deoparte

TIPS-URI

1

se serveste cu patrunjel verde deasupra, calda sau rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

dorin 1

31.03.2012, 23:58

am fost coleg cu MAIESTRU HORIA VARLAN.daca comentez cate ceva nu o spun din rautate,dar nu poti amesteca gusturile mancarurilor,viecare are gustul ei.

Georgiana78 1

01.04.2012, 00:09

Asa este, ai dreptate, dar sincer m-ai cam speriat cat de categoric si taios ai fost....nu am spus ca nu ai dreptate, dar.....sti tu cum este cu femeile, trebuie sa le iei mai usurel....hihihi!

dorin 1

01.04.2012, 15:44

ok

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla cu costita afumata