Ciorba de peste la ceaun

de hangiu in Supe/Ciorbe, 11 Apr 2010 | 13166 vizualizari

 

Ciorba de peste facuta de pescari la malul apei. La ceaun are gustul total diferit fata de cartita.

 

INGREDIENTE

  • 3kg carne de peste (sau capuri de peste) crap sau fitofag
  • 4 morcovi
  • 1 patrujel
  • jumatate de telina
  • un cartof mare
  • o ceapa
  • o caciulie de usturoi
  • 2 rosii
  • un ardei galben
  • un gogosar
  • un ardei mare iute
  • o mana de fasole verde
  • linguri de orez
  • frunze de dafin
  • piper
  • boabe
  • sare
  • 500g smantana
  • 4 oua
  • otet
  • frunze de patrunjel si leustean
  • 3 linguri untura de porc
  • o lingura boia
  • 2 linguri mustar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste la ceaun:

Se curata legumele si se toaca (morcovii in fasii subtiri si lunguiete). Se pun la calit in ceaun cu untura, se adauga boiaua si se pune apa peste ,apoi se lasa la fiert.Se adauga orezul si mai tarziu cartoful si frunzele de leustean.

  Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga carne de peste taiata bucati mari.

 la sfarsit se dauga si ardeiul iute cu atentie.

   Cand este fiarta se ia de pe foc, se lasa un pic la racit, si se drege cu un sos din usturoiul pisat, ouale batute ,patrunjelul tocat marunt mustarul si smantana , care se prepara din  timp.

Otet se adauga doar daca se doreste mai acrisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

12.04.2010, 00:36

da asa dreg si eu la sfarsit ciorba de peste

Sylvia 1

12.04.2010, 09:10

Super interesanta retata am si salvat-o la favorite, nu staim de ciorba de peste cu smantana si usturoi

andreea_angelo 1

14.11.2012, 19:51

o bunatate,vreau si eu macar un polonic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de peste