Ciorba de peste la ceaun

de hangiu in Supe/Ciorbe, 11 Apr 2010 | 13285 vizualizari

 

Ciorba de peste facuta de pescari la malul apei. La ceaun are gustul total diferit fata de cartita.

 

INGREDIENTE

  • 3kg carne de peste (sau capuri de peste) crap sau fitofag
  • 4 morcovi
  • 1 patrujel
  • jumatate de telina
  • un cartof mare
  • o ceapa
  • o caciulie de usturoi
  • 2 rosii
  • un ardei galben
  • un gogosar
  • un ardei mare iute
  • o mana de fasole verde
  • linguri de orez
  • frunze de dafin
  • piper
  • boabe
  • sare
  • 500g smantana
  • 4 oua
  • otet
  • frunze de patrunjel si leustean
  • 3 linguri untura de porc
  • o lingura boia
  • 2 linguri mustar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste la ceaun:

Se curata legumele si se toaca (morcovii in fasii subtiri si lunguiete). Se pun la calit in ceaun cu untura, se adauga boiaua si se pune apa peste ,apoi se lasa la fiert.Se adauga orezul si mai tarziu cartoful si frunzele de leustean.

  Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga carne de peste taiata bucati mari.

 la sfarsit se dauga si ardeiul iute cu atentie.

   Cand este fiarta se ia de pe foc, se lasa un pic la racit, si se drege cu un sos din usturoiul pisat, ouale batute ,patrunjelul tocat marunt mustarul si smantana , care se prepara din  timp.

Otet se adauga doar daca se doreste mai acrisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

12.04.2010, 00:36

da asa dreg si eu la sfarsit ciorba de peste

Sylvia 1

12.04.2010, 09:10

Super interesanta retata am si salvat-o la favorite, nu staim de ciorba de peste cu smantana si usturoi

andreea_angelo 1

14.11.2012, 19:51

o bunatate,vreau si eu macar un polonic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci