Ciorba de naut cu hrisca

de Valclaudia in Ciorbe, 25 Mai 2014 | 5201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca.200 gr naut uscat
  • 3 linguri hrisca
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • oregano in otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de naut cu hrisca:

Punem se seara nautul in apa la hidratat.

A doua zi scurgem apa de pe natut, il clatim in doua trei ape sa indepartam cojile.

Curatam morcovul si ardeiul, le spalam.

Taiem morcovul cubulete,il calim in ulei cca 5 minute, il condimentam, adaugam si ardeiul taiat bucatele, mai calim 5 minute.

Punem nautul, apa rece (cca 2-3l) si lasam sa fiarba la foc potrivit o ora si jumatate, indepartam spuma formata cu o spumiera.

Adaugam boabele de hrisca, rosiile pasate si mai fierbem 20-30 minute.

La final punem o lingurita oregano in otet, stingem focul, presaram marar verde si patrunjel tocat.

Lasam oala acoperita cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de naut cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MOKUSKA 1

25.05.2014, 12:27

Lia_ 1

26.05.2014, 06:10

asta e altfel decat "cum se face ciorba" ))

laura_n 1

26.05.2014, 13:25

nautul imi place, hrisca inca nu am incercat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta, falsa