Ciorba de loboda

de Ancutsa in Ciorbe, 10 Aug 2018 | 3562 vizualizari

 

Ciorba de vara, numai buna pentru perioada postului. De data aceasta am acrit-o cu bors.

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura loboda
  • 2 cepe uscate
  • frunze de ceapa verde
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 castronel orez
  • 3 linguri rosii cubulete in sos
  • 1 varf de lingurita sare
  • bors dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:

 

Se spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde intr-o oala de ciorba incapatoare, in care am pus putin ulei incins. Se adauga apoi morcovul ras, cartofii taiati cubulete mari, rosiile si loboda taiata marunt. 

 Se umple oala cu apa si se lasa la fiert. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga si orezul si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute.

 Se acreste cu bors, eu pun cam 500 ml, insa fiecare acreste in functie de cum ii place, apoi se mai lasa cateva minute.

 Se opreste focul si se presara verdeata tocata marunt.

 

Ciorba este gata in aprox 45 de minute.

 

Portii: 6

 Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca