Ciorba de legume cu leustean

de Brindusa in Supe/Ciorbe, 13 Iun 2010 | 11418 vizualizari

 

Vara imi place sa fac ciorbe din legume. In functie de ce gasesc prin gradina (daca sunt la tara) sau prin frigider, ciorbele mele contin o mare varietate de legume. Exista, insa, ceva ce au in comun: leusteanul. Asta pentru ca mi se pare cea mai potrivita aroma pentru o ciorba acra.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe medii, tocate
  • 2 morcovi medii, tocati
  • 1 radacina patrunjel, tocat
  • 1 radacina telina, tocata
  • 1 ardei, tocat
  • 1 divlecel, tocat
  • 3 l apa (sau 2 l apa + 1 l supa de pui)
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cutie rosii decojite in bulion
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 l bors
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu leustean:

Incalzeste uleiul in oala si caleste putin ceapa.

Adauga celelalte legume (fara dovlecel) si caleste-le putin.

Pune apa (sau apa + supa) si fierbe la foc mic pana ce legumele sunt putin moi.

Adauga dovlecelul si rosiile si lasa pana ce legumele sunt fierte

Pune borsul fierbinte si fierbe 3 minute.

Potriveste de sare. 

Serveste cald cu smantana sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu leustean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cremoasa de dovlecel cu mar si telina