Ciorba de legume cu afumatura

de Bunica in Ciorbe, 13 Mar 2021 | 4818 vizualizari

 

Aveam asa o pofta de ciorba acra si buna ! Sa fie si cu carnita ,dar si multe legume.Asa ca am purces treaba!

 

INGREDIENTE

  • 500 g. costita afumata
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 telina mica
  • o radacina pastarnac
  • 2-3 cartofi
  • o lingura ardei gras (de congelator:))))))
  • leustean de la congelator
  • 100 g. de legume mexicane congelate
  • 300 g. suc de rosii
  • 300-400ml zeama de varza
  • 1ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu afumatura:

Se spala costita, se portioneaza si se pune la fiert, sa dea 1-2 clocote. Scoate costita de apa si las-o la racit.

O oala de 4 l.in care se pun 2 l. apa se pune pe foc.

Radacinoasele se spala,curata si toaca dupa placerea fiecaruia.Eu le tot cuburi de 1/1 cm.

Cand apa incepe sa fiarba se pun legumele .

Lasam la fiert cam 30-40 minute si adaugam costita.

Cand toate sunt fierte adauga sucul de rosii lasand sa fiarba circa 5 minute ,apoi adauga zrama de varza.

Lasa la fiert pana dispare spuma care se formeaza,dar nu mai mult de 10 minute.

Ia un castron in care pui zeama din ciorba la racit.

Intr-un caston sparge oul si maesteca-l cu ajutorul unei furculite.Adauga peste ou zeama de ciorba amastecand usor.Cand toata zeama este incorporata stinge focul si toarna oul in oala cu ciorba amestecand usor.

La sfarsit adauga leusteanul tocat marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita cu afumatura