Ciorba de fasole verde cu dovlecel

de Julie in Supe/Ciorbe, 21 Iun 2010 | 8769 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g pastai de fasole verde
  • un dovlecel mai mare sau doi mai mici
  • 2 morcovi
  • o ceasca orez
  • o bucata de telina
  • o ceapa
  • 4-5 linguri ulei
  • 500 ml bors sau zeama de corcoduse
  • patrunjel
  • 3 l apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde cu dovlecel:

Fasolea o spalam, ii rupem capetele si o taiem in bucati mai mici. Dovlecelul si telina  le curatam de coaja si le taiem in cuburi. Un morcov il taiem rondele iar pe al doilea il taiem cuburi. Tocam ceapa marunt. Spalam orezul in mai multe ape.

Punem apa cu un praf de sare la fiert si cand da in clocot adaugam morcovul, telina,orezul si ceapa. Lasam sa fiarba 10 minute si apoi adaugam  fasolea verde , dovlecelul si uleiul.

Dupa inca 10-15 minute adaugam borsul ,fiert si spumat separat, sau zeama de la corcoduse ,fierte separat si strecurate. Potrivim gustul cu vegeta si sare daca mai este nevoie. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat.

Ciorbica de fasole verde cu dovlecei este foarte  buna si calda si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Julie 1

21.06.2010, 15:53

Rocsi,Laly multumesc !

Bunica 1

24.06.2010, 07:25

Foarte buna ciorbita !Ador ciorbele de zarzavat

Julie 1

24.06.2010, 09:03

Ma bucur Bunica! Multumesc de vizita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare de vitel